Hidroizolatie terase, balcoane, bai cu Aquasmart hybrid 2k

Aquasmart hybrid 2k – (deschide fisa tehnica pdf)

AQUASMART® HYBRID-2K

Hidroizolatie pentru bai, terase, balcoane pe bază de apă, bicomponenta
complet alifatica hibrid din poliuretan /acril, pentru hidroizolare şi protecţie. AQUASMART® HYBRID-2K este o membrana pe bază de apă, bicomponenta complet alifatica hibrid poliuretan / acril pentru impermeabilizare şi protecţie. Produsul poate fi aplicat uşor atât pe substraturi verticale cât şi orizontale şi formează o membrană integrală, elastică şi hidrofobă. Se aplică prin periere, cu rolă sau pulverizare fără aer în două straturi. Cantitatea aplicată depinde de cerinţele utilizării finale.

Descriere aplicatie
1. Pregatirea suprafetei pentru aplicare:
Suprafata pe care se va face aplicatiia trebuie sa fie bine pregatita astfel inaintea aplicarii pentru a obtine cea mai buna aderenta a produsului:

Uscata. Daca suportul are o umiditate mult prea ,mare AQUASMART® HYBRID-2K nu poate fi aplicat. Daca totusi produsul se poate aplica exista riscul ca acesta sa se exfolieze de pe suport
datorita aderentei foarte scazute;

Curata. Se curata suprafata folosind jetul de apa daca e posibil. Se indeparteaza impuritatile uleioase, ceroase si grasimile. Laptele de ciment, particulele detasate, agentii de demulare, membranele intarite, trebuiesc de asemenea indepartate. Umpleti imperfectiunile suprafetei cu produsul adecvat. se indeparteaza absolut orice material care nu face parte din suportul structural (ex: resturi de beton ramase la turnare, resturi de tencuiala, sapa sau alte materiale de constructii) dupa care se elimina tot praful si eventualele mici pietricele (preferabil prin aspirare);

2. Aplicare amorsa (primer):
Aplicati cu trafaletul amorsa necesara urmand instructiunile de mai sus.
Amorse adecvate, Primer PU, Microseale Pu, in functie din ce e facut stratul suport.
Va rugam sa apelati stafful nostru tehnic pentru sfaturi privind alegerea amorsei potrivite.
Consum minim 0,150-0,200 kg/mp.

3. Tratare rosturi si fisuri:
Rosturile de constructie (imbinarile dintre perete si pardoseala, turnari successive de beton, imbinarile dintre 2 sau mai multe materiale de constructie diferite (ex: beton cu metal, sapa cu PVC, sapa cu lemn,etc.) trebuiesc tratate cu mastic poliuretanic Hyperseal 25 LM. Deasemenea fisurile existente in suport trebuiesc armate pentru a opri propagarea acestora cu banda de armare CBT sau cu mastic poliuretanic Hyperseal 25 LM.

Aceasta armare se face in 3 etape:
1. se aplica AQUASMART® HYBRID-2K pe suprafatele ce trebuiesc armate (ex: pe suprafata verticala a peretelui cat si pe suprafata orizontala a pardoselii);
2. se lipeste banda de armare CBT de rasina poliuretanica aplicata si se intinde pana ce aceasta este perfect intinsa si lipita fara lasa goluri de aer sau cute in si sub bnda de armare;
3. se aplica un al doilea strat de AQUASMART® HYBRID-2K astfel incat membrana sa fie perfect acoperita si imbibata aceasta.

4. Aplicare AQUASMART® HYBRID-2K

Pregatirea materialului: Se desface bidonul mare dupa care se amesteca foarte bine circa 15 cu un mixer mecanic de turatie joasa, pana in 300 rot/min, pana cand rasina este perfect omogena.vEste preferabil ca amestecarea sa se faca de jos in sus astfel incat sa nu se antreneze foarte mult aer in interiorul rasinii in momentul amestecarii mecanice. Dupa amestecare se lasa putin (circa 5-10 minute) pana ce bulele de aer formate de mixer se ridica la suprafata si vor fi sparte cu mixerul folosind o turatie foarte redusa.
Adaugati cel de-al doilea component si se continuati amestecarea pentru câteva minute. Deși subțierea nu este necesara, materialul poate fi diluat în continuare cu 5-10% apă.
Aplicare: Dupa mixare se poate trece la aplicarea primului strat de rasina care se poate face cu trafaletul sau cu masina de pulverizat airless. In cazul in care in procesul de aplicare apar bule de aer pe suprafata, este obligatoriu ca acestea sa fie sparte folosind o rola cu tepi (spike roll) pentru a avea o suprafata compacta si neteda. Dupa ce primul strat de rasina s-a uscat (circa 6-8)se poate trece la aplicarea celui de-al doilea strat de rasina poliuretanica.
Consum minim 1,2-1,5 kg/mp.

5. Unelte folosite:
Pentru aplicare aveti nevoie de urmatoarele unelte: – mixer mecanic cu turatie redusa; – aspirator de praf si particule mici; – pensula; – rola de trafalet din velur (cu inaltimea firului de max 4 mm) cu latime de 250 mm pentru aplicare in camp si cu latime de 100 mm pentru armare; – rola cu tepi (spike roll) pentru spargerea bulelor de aer formate in procesul de aplicare; – foarfeca/cutter; – manusi de protectie, ochelari de protectie, masca de gaze.